Program våren/hösten 2018

 

22 april kl 14:00 Pyssel och knåp hos Maria Lust i Väcklinge. Vi gör ståltrådsinsekter och betongpumpor och konstverk i metallnät. Material till självkostnad, medtag egen fika.

Måndag 14 maj kl 18:30 Växtbytardag hos Lisa Larsson, Villastigen Reftele. Ta med dig dina växter utan sniglar som du vill dela med dig av och matsäck för fika i det gröna.

Måndag 28 maj kl 19:00. Vi gör en gemensam insats och snyggar till rabatten inför årets hembygdskvällar. Vi fikar och fixar lite. Ta gärna med om du har mormorsväxter att dela med dig - obs inga sniglar.

Lördagen den 2 juni kl 07:00. Trädgårdsresa till Sofiero. Avfärd från Shell i Reftele, därefter upphämtning i Hyltebruk. Besöken blir på Hallandsåsens växtbutik i Hasslöv och Butik Linnéa i Helsingborg, där vi äter lunch. På Sofiero får vi en guidad runda och sen åker vi till Rolf Bengtsson Ängelholm, rolfrogle.se. På eftermiddagen blir det baguetter med festis. Anmälan till Cina Hallgren via telfon och mail. Anmälan är bindande efter betalning, 450 kr på bankgiro 5334-8892. Sista dagen för betalning är 25 maj. Meddela specialkost, allergier m.m. vid anmälan. 

Måndag 11 juni kl 18:00. Trädgårdsbesök hos Elsa Malmborg Kärrhult 1, i Broaryds eget Sofiero. Sväng höger efter 3 km på Varbergsvägen ifrån Nissastigen eller samåk från Shell Reftele 18:00. Här finns mycket rhododendron och pioner. Det är 15 år sedan vi var där förra gången, så det blir kul att se hur det ändrats sedan sist. Ta med fikakorg. 

Onsdagen 22 augusti kl 18:00. Studiebesök på Vadet Gård i Torskinge. Carina Bengtsson har fårfarm, självplock på amerikanska blåbär, grönsaksodling med mera och Härköpsbutik. Hon berättar även om REKO-ringen, ett sätt för säljare och köpare av närproducerat att få kontakt via Facebook. Ta med fikakorg. 

Torsdagen 6 september kl 19:00. Tradgarslyftet.se med Kristin Marchelius. Försäljning av lök och knölar med bildvisning i Föreningsgården Reftele. Vi bjuder på fika. 

Söndag 23 september kl 15:00. Växtbytardag hos Ulrika och Anders Lust på Malmgatan 3 i Reftele. Medtag växter utan sniglar och fika. 

Tips på andra trädgårdsaktiviteter:

Tusen Trädgårdar 1 juli.

Lands Öppna trädgårdar 15 juli kl 12-18.

Kolla även in Hestra Trädgårdsförening på Facebook eller Gislaveds på tradgard.org och REKO-ring värnamo/vaggeryd/gisalved/gnorsö på Facebook.